Google Chrome изразява концепцията на компанията за модерен браузър, който улеснява сърфирането в интернет независимо от размера на устройствата. Мобилните версии са приоритет, но десктоп версията на Chrome също се ъпдейтва доста често. Google полагат усилия да осигурят оптимално съчетание между разнообразие от функции и максимална сигурност.

Управлението на табовете също е приоритет за компанията. Ако сте свикнали да използвате много активни раздели в Google Chrome вероятно знаете, че понякога е трудно откриването на конкретно съдържание. Още по-неприятното е възможността да затворите по погрешка табове с полезна информация.

Компанията активно експериментира с ново решение, което ще направи намирането на затворени раздели бърза задача, изискваща няколко кликвания. Това ще бъде възможно с интеграцията на т.нар. "Recently Closed Tabs" секция в уеб браузъра.

Както името подсказва в този панел ще виждаме списък с последните затворени прозорци в Google Chrome, съобщава AndroidPolice.

 

 

На този етап функцията може да се използва в Chrome Canary версията на браузъра, която има тестов характер. Разработчиците могат да изпробват опции, които все още не са част от стабилната версия на Google Chrome. Предимствата са, че може да работите с функции преди премиерата им, а недостатъците, че е възможно да има бъгове.

В момента можем да отворим в хронологичен ред затворените раздели с комбинация на клавиатурата Ctrl+Shift+Т. Премиерата на по-удобна функционалност за тази цел звучи логично решение, което ще подобри работата с браузъра. Taзи новост се очава в 91.0.4472.0 версията на Chrome за всички платформи.

 

Oще от Digital: Google вече ще ъпдейтват браузъра Chrome на всеки четири седмици