Google Chrome е най-популярният браузър, който винаги е бил обект на критики, че използва твърде много батерия на вашето устройство, особено ако отваряте по много раздели във вашия браузър. Компанията от доста време се опитва да се справи с този проблем и предлага допълнителни оптимизации с всяка следваща версия на Chrome.

От последната информация на TheWindowsClub става ясно, че Google сериозно са се заели да решат и този проблем и експериментират с нова функция в Chrome 86, която обещава значително да намали консумацията на енергия. Идеята на тази функционалност е да спира ненужните JavaScript приложения и тракери, когато даден раздел е на заден план. Тези оптимизации на Google обещават до два часа допълнителен живот на нашите устройства ако например сте отворили 36 раздела на заден план и имате отворен прозорец.

 

 

За тези от вас, които обичат да гледат видео в YouTube, от компанията обещават, че новата версия на браузъра ще гарантира около 40 минути допълнително в сравнение със сега. В момента функцията продължава да се тества и скоро се очаква тя да бъде налична за всички компютри и смартфони.

Както знаем, Apple и Microsoft постоянно рекламират браузърите си като по- добри спрямо Chrome. Ако всичко върви по план и Google успеят да спазят обещанията си пред потребителите, това ще е добра новина за всички, които ползват лаптопи  в ежедневието си и един добра възможност на милиони потребители да преминат към браузъра на Google.