Google изненадаха посетителите на изложението IFA 2019 с премиерата на нова полезна функция, която се казва Ambient Mode. Този инструмент е разработен да стане част от Google Assistant и на практика превръща смартфоните в умни дисплеи. Функцията възпроизвежда актуална информация от събития и напомняния в календара, прогноза за времето, нотификации от приложения. Ambient Mode може да се настрои да показва музикалния плейър и контролери за управление на смарт джаджи.

 

 

Добре е да знаете, че този режим е активен единствено, когато смартфоните с Android се зареждат или са свързани към докинг станция. Така се допринася за ниската консумация на енергия, като Ambient Mode е оптимизиран и за таблетите с платформата. Досега функцията бе достъпна единствено за четири устройства и това са Nokia 6.2, Nokia 7.2, Lenovo Smart Tab M8 HD и Lenovo Yoga Smart Tab. От xda-developers съобщават, че Google вече са започнали да ъпдейтват и други устройства.

 

 

Първоначално Ambient Mode ще е наличен за устройствата, които работят с Android 10. За да проверите дали е налична за вашия смартфон или таблет трябва да проверите в меню "Settings>Assistant>Say Hey Google". Ако използвате по-старите версии на операционната система кликнете върху "Settings>Assistant>Devices (Phone)", където ще видите нова секция, позволяваща да активирате функцията. Скоро повече хора ще могат да тестват Ambient Mode в Google Assistant.

 

 

Oще от Digital: Google Assistant вече ще може да разпознава лицата на потребителите