Mобилните версии на уеб браузърите получават повечето от функциите на десктоп клиентите, което значително улеснява потребителите. Въпреки това един от основните фактори при избора на подобно приложение е начина, по който управляваме отворените раздели със съдържание. Възможността бързо да превключвате между тях и да откривате информацията, която ви трябва е ключова при избора на браузър за смартфоните.

 

Всички водещи заглавия предлагат различни решения на този проблем. Така например специалистите на Google вече работят над нова функция за управление на отворените раздели в Chrome за Android. Компанията провежда тестове с  опцията "Enabled tab switcher long-press menu". Продължителното задържане на бутона "Таbs" ще ви покаже допълнителни бутони като "Close Tab", "New Tab" и "New Incognito Tab", предаде xda-developers.

 

 

Досега бе необходимо да кликнете върху "Tabs" бутона, за да затворите отворен раздел или да стартирате менюто, за да видите другите два таба. Функцията е част от Canary версиите на браузъра за разработчици, но вероятно скоро ще е достъпна и за обикновените потребители. След като е налична ще можете да я активирате в Chrome за Android като въведете в URL лентата следната команда: "chrome://flags#tab-switcher-longpress-menu".

 

Oще от Digital: Google тества функция, която ще направи нотификациите по-малко досадни в Chrome за Android