Google експериментират с нова функция в онлайн магазина си за приложения, която ще ни улесни допълнително в откриването на желаното съдържание. От AndroidPolice ни информират, че компанията планира да въведе още един елемент към интерфейса на Google Play. За в бъдеще в лентата за търсене ще виждаме предложения на базата на думата, която въвеждаме. Така още докато пишем Google Play ще ни предлага най-релевантните приложения на текста, който въвеждаме в лентата. 

 

В момента компанията използва подобна функция в Google Images където ни позволява да добавим още критерий, които да направят търсенето ни по-специфично. След като въведете заявката си в лентата за търсене под нея ще има допълнителен ред, в който Google Play ще ни предложи нещата, които други потребители са търсили, за да отгатне както искаме да открием. Думите са разположени в зелени кутии, което улеснява натискането им с пръстта и палеца, докато държите смартфона с една ръка. 

 

 

Премиерата на тази функция не представлява коренно различна промяна в Google Play. Все пак тя може да бъде полезна на доста потребители и да им спести време в откриването на желаните от тях мобилни приложения. Google все още провеждат експерименти с тази опция и все още не разполагаме с информация кога да очакваме нейната официална премиера за Android. По традиция компанията бързо представя функциите, които тества и можем само да се надяваме, че сега отново ще спази стратегията си.

 

Вижте как Google Play ще стане по-безопасен онлайн магазин за приложения