Google подготвят премиерата на нова функция, с която ще има как още по-лесно да пренасрочваме срещи в приложението Calendar oт смартфоните. Въпросният инструмент позволява само с няколко кликвания да предложим алтернативни часове за провеждане на събития без нуждата да информираме поотделно всички заинтересовани страни. Google Calendar вече ще предоставят възможността на човека, който организира определена среща да приеме или отхвърли предложената му промяна.

 

Всеки потребител, който е подканен да участва в съответната група ще може да предложи удобен за него час, в който да се проведе срещата или заседанието. Новата функция ще възпроизвежда и информация за графиците на всички, които планират да се присъединят, съобщава TheVerge. Oт компанията се надяват така да накарат повече хора да използват Google Calendar вместо други алтернативни приложения, които предлагат същата функционалност и да ги улеснят максимално.

 

 

Потребителите ще могат да качват допълнителни съобщения и да стартират чат с остнаналите участници, за да обсъдят предложените промени. Трябва да знаете, че собствениците на смартфони ще има как да използват функцията след 13 август. Датата важи само за устройства с Android и iOS, тъй като уеб версията на Google Calendar ще започне да я изполва само след броени дни. Новата функция също така включва и интеграция на Microsoft Exchange.

 

Oще от Digital: Google Calendar вече ще ни информира, ако някой откаже събитие в календара ни