Видео клиповете в YouTube са достъпни в разнообразни формати и са с продължителност от 20-30 секунди, до 12-часово съдържание. Допълнителните филтри в интерфейса позволяват по-бързо да откривате и навигирате желаните от вас клипове.

Google полагат много усилия да оптимизират услугата и за сензорите дисплеи на мобилните устройства. Колкото по-дълги клипове гледате, обаче толкова по-трудно е скролването с видео слайдера на YouTube.

Това важи с пълна сила за случаите, когато искате максимално прецизно да изберете даден момент от видеото. Много лесно може да пропуснете желания момент, когато на малкия екран на смартфона, ако клипа е твърде продължителен. 

Новият ъпдейт на приложението за Android, което е с номер и вече е достъпно за потребителите предлага интересно решение на проблема. YouTube предлагат система, която разделя видеото на отделни секции.

По подобие на главите на книга вече съдържанието ще е разделено на такъв принцип и ще предлага тематично разделени от време части от целия клип, съобщава AndroidPolice.

 

 

Вече се провеждат тестове с уеб версията и мобилната версия на YouTube за Android. Разделянето на видеото на няколко по-малки части е удобно, тъй като по-лесно може да се ориентирате във времето на клипа.

Ако например искате да намерите даден момент между 1:10:00 и 1:15:00 на дълъг клип ще можете да изберете секция от едва 5 минути, в която лесно да подберете кадъра, който искате да видите. В противен случай трябва да плъзгате многокоратно и неуспешно пръста си върху слайдера с цялата продължителност на видеото.

Teстовете с новата функционалност се провеждат с предварително избрана група хора и засега няма как всички да се присъединят. Новият интерфейс е чат от "Version 15.14.33" версията на YouTube за смартфони и се разпространява поетапно до всички съвместими устройства.

Компанията експериментира и с преместването на секцията за коментари, която вече е под описанието на видеото, като едно кликване разгръща чат полето на целия екран.

 

 

Oще от Digital: 5 лесни начина за споделяне на YouTube видеоклипове