Oблачната услуга ви предоставя удобен начин да съхранявате и синхронизирате файловете си в популярните приложения на Google. Компанията се е погрижила да ни предостави достатъчно функции, с които лесно и бързо да свършим работата си. Ако използвате активно профила си в Google Drive с радост ще научите за последното подобрение в платформата. Google разкриха повече детайли какви са новостите в своя официален Twitter акаунт, информира Cnet. 

 

Последният ъпдейт на Google Drive включва опцията да създавате икони за бърз достъп до файловете, които използват домейна ".new". По този начин можете да си спестите ценно време, докато търсите документите, които ви трябват. Новата система ще премахне необходимостта да отваряте Google Drive всеки път, когато трябва да създадете документ. От компанията също така уточниха, че иконите за бърз достъп са оптимизирани за всички водещи уеб браузъри.

 

 

Въведете doc.new, docs.new или document.new в адресната лента, за да създадете нов текстови документ в Google Drive. Moжете да избирате между sheet.new, sheets.new или spreadsheet.new, когато искате да направите нова таблица. Ако използвате Google Sites е нужно да използвате site.new, sites.new или website.new за генериране на нов уеб сайт. Абсолютно същата е ситуацията и със Slides и Forms приложенията на Google, които също поддържат новите команди.

 

Oще от Digital: Как да споделяме файлове между няколко различни акаунта в Google Drive