Facebook Live е платформа за излъчване на живо, която вече се радва на голяма популярност сред потребителите. В голяма степен можем да кажем, че това е най-удобния начин да следим в реално време какво се случва с любимите ни знаменитости. Всеки от нас може да стартира стрийм и да го сподели с приятелите си в социалната мрежа. Facebook продължават да тестват различни функции, които допълнително да подобрят работата на всички нас и сега добавиха още една интересна функционалност към Facebook Live. 

 

Последното интересно нововъведение е опцията да споделяме екрана си с хората, които ни гледат при излъчване на живо.Досега това бе възможно единствено, ако инсталирате външно приложение или друг софтуер на трети страни, предаде TheVerge. За в бъдеще няма да се налагат подобни действия, тъй като Facebook Live по подразбиране ще поддържа опция за споделяне на екрана с останалите хора,които ви гледат. Можем да сме сигурни, че тази функция ще направи платформата в още по-популярен избор за потребителите.

 

 

За да стартирате споделянето на екрана трябва да изберете от интерфейса нов бутон с името "Share Screen". Ако кликнете върху него ще се инсталира разширение на Facebook за уеб браузъра, което позволява тази функционалност. След това избирате коя част от дисплея да споделите в своето излъчване на живо. Разполагате и с опцията да покажете на други хора например само някои от разделите на браузъра, а не цялото съдържание показано на екрана.

 

Вижте Facebook ще плащат на компаниите, за да използват Facebook Live