Instagram е най-популярното приложение за мобилна фотография, което много скоро ще ни предложи една много интересна функционалност. Ако ви се е случвало да разглеждате старите си публикации вероятно сте забелязали, че в профила ви има снимки, които вероятно не искате много хора да виждат. Създателите на Instagram прекрасно осъзнават този проблем и планират да ни предоставят начин, с който можем да скриваме определено съдържание от профилите си.

 

Софтуерните инженери на Instagram тестват нова функция, която се казва Archive. Както името подсказва тя позволява да скриете определени изображения в лична секция от вашия профил, предаде TheVerge. Това означава, че съдържанието в този раздел може да се вижда само от вас. Въпросната функция е подходяща особено за по-стари снимки, които сте качили преди години без да знаете, че Instagram ще стане толкова популярно приложение за фотография. 

 

Archive ще ви позволи да изберете определени кадри, които да скриете от всички последователи. Разбира се всеки от нас ще има свободата да премахва това ограничение или да добавя нови снимки в тази секция. Предвидени са и допълнителни възможности за редакция, споделяне и изтриване на изображенията. В заключение ще отбележим, че когато тази функция е достъпна за вас ще видите уведомление в долния десен ъгъл на страницата с профила ви в Instagram.

 

Вижте как да изпращаме самоизтриващи снимки и клипове в Instagram Direct