SwiftKey е интелигентна виртуална клавиатура, която е създадена да превръща писането от смартфоните в максимално бърза задача. Приложението се радва на невероятна популярност, тъй като предлага разнообразие от функции, с които да улеснява потребителите.

Виртуалната клавиатура е достатъчно умна да се учи от навиците и начина, по който я използвате. Предвидени са много възможности за персонализация, изпращане на GIF файлове и др. Интеграцията на смарт алгоритми с изкуствен интелект позволява SwiftKey да разбира и да се адаптира към индивидуалния ви стил на изразяване.

Това е много полезно за автоматично въвеждане на дума или емотикона, с която да изразите себе си в своите съобщения. Този софутер се притежава от Microsoft и постоянно е обект на нови актуализации и подобрения за собствениците на смартфони с Android.

Компанията полага много усилия да премахне напълно границата между мобилните устройства и десктопите. SwiftKey също ще се превърне в неизменна част от тази стратегия на Microsoft, съобщава SlashGear.

 

 

Причината е желанието на софтуерния гигант да можем да синхронизираме SwiftKey клавиатурата с Clipboard функцията на Windows 10. Първите реални приложения на функцията са възможни благодарение на партньорство със Samsung.

За да превърнат концепцията в реалност се работи над ъпдейт на приложението YourPhone, което предлага много възможности за свързване на смартфоните с компютрите. Необходимо е също така да активирате Link To Windows функцията на устройствата Samsung Galaxy.

След като верифицирате устройствата от Microsoft ще използват облачните си сървъри, за да синхронизират съдържанието от SwitfKey в устройствата с Windows 10. От съображения за сигурност интеграцията на функцията зависи от индивидуалните партньорства на Microsoft с производителите на Android.

Засега този инструмент все още е в бета версия, което означава, че могат да възникнат проблеми. Тясното сътрудничество между Microsoft и Samsung ще гарантира максимално бързото им отстраняване.

SwiftKey може да се похвали с повече от 500 млн. инсталации за устройствата с Android в световен мащаб.

 

Oще от Digital: 10 полезни съвета за виртуалната клавиатура SwiftKey, които може би не знаете