Сигурността на личната информация е водещ приоритет особено за хората, които им се налага постоянно да работят с различни устройства. Достатъчно е само отворен раздел в уеб браузъра с логнат профил в Gmail, за да си създадете множество неприятности. Едно от най-бързите и ефективни решения са инкогнито режимите за сърфиране в интернет, но дори и тази функция няма да скрие напълно активността ви от IT администраторите и интернет доставчиците.

 

Стартирането на инкогнито режим в Google Chrome не запазва информация за сесията на потребителите, тъй като се блокира FileSystem API пакета с инструменти. Въпреки това има доста компании, които с различни методи преодоляват защитата на тази функция и могат да следят служителите си, дори когато сърфират анонимно от компютрите в офиса. Разработчиците на Google Chrome вече работят над решение, което да се справи окончателно с проблема, съобщава mspoweruser.

 

 

За да предотвратят възможността сайтовете да разбират, кога използваме инкогнито режимите от Google смятат да блокират напълно FileSystem API. Това е само първата стъпка от стратегията на компанията да ни позволи напълно свободно да отваряме сайтове в интернет без да се притесняваме, че някой ще ни проследи. Инженерите на Google експериментират с различни концепции и е само въпрос на време преди всички потребители да могат да тестват новите функции.

 

Oще от Digital: Как най-лесно да увеличим скоростта на работа на Google Chrome