Windows 10 често е обвинявана за проблеми с някои приложения или бъговве, които възникват след разпространение на нови софтуерни ъпдейти. Използването на твърде много системни ресурси също е неприятна  ситуация, която може да затрудни работата ви, особено когато сте в движение. 

От Microsoft изглежда започват да обръщат все по-голямо внимание на този недостатък и опитват да оптимизират Windows 10, за да бъде по-удобна за използване на потребителите. Вече се експериментира с нова функция, която е предназначена да редуцира системните ресурси необходими за извършване на определени задачи. 

Разработчиците тестват няколко подобрения в Task Manager, които да предоставят повече информация за начина, по който оперират компютрите в различните ситуации. Microsoft искат да ни предложат изцяло нов мениджър на приложение, който ще следи специално за RAM паметта и дали се използва пълноценно при стартираните задачи.

 

 

Предстоящата функционалност трябва да стане част от Setting менюто на операционната система и да предоставя повече информация за начина, по който инсталираните програми натоварват хардуера. Освен статистичеката информация за представяне на устройствата ще виждате и препоръки как да подобрите неговата работа. 

Новата функция ще показва и съвети как да се справите със ситуация, в която компютъра изразходва твърде много RAM памет и респективно как да се справите с подобен проблем. Оптимизациите в App Manager показват списък с всички активни процеси и какви системни ресурси използва всеки от тях. 

Можете да спрете даден софутер, да премахнете приложение и всички опции за контрол над инсталиранеите програми. Алгоритмите на Microsoft ще анализирата ситуацията и ще ви показват съвети как да се справите с натоварването на устройството. 

Засега тестовете продължават и вероятно тази функция ще стане част от следващия голям ъпдейт на Windows 10.

 

Още от Digital: Технологичен ентусиаст доказа, че Windows 10 може да работи със 192MB RAM