Google постоянно търсят начини да подобряват работата на своята услуга Hangouts и сега представиха нов ъпдейт на приложението за Android, който се отличава с една интересна функционалност. Оказва се, че компанията е включила поддръжка за Peer-To-Peer (P2P) свързаност, което значително ще подобри аудио и видео сигнала при разговорите на потребителите. Благодарение на нея техните мобилни устройства ще бъдат свързвани директно помежду си без да се използват сървърите на Google, информира SlashGear. 

 

Oт компанията, обаче все още не са разкрили какви ще бъдат изискванията, за да можете да използват тази функционалност, като достъпа за нея ще зависи изцяло от интернет връзката ви. Google разкриха, че поддръжката за P2P ще може да се използва първо от смартфоните и таблетите с нейната мобилна платформа, но след това ще е достъпна за iOS, както и за уеб версията на Google Hangouts. Все пак потребителите ще бъдат информирани с нотификация, когато тази функция е налична в района, в който се намират, за да установят Peer-To-Peer връзка. 

 

Трябва да отбележим също, че използването ѝ вероятно oзначава, че IP адресите на участващите в разговора ще бъдат видими от другата страна, което може да изложи на риск сигурността на данните им. Все още не знаем как Google ще се справят с този проблем, но можем да сме сигурни, че ще включат допълнително ниво на сигурност, за да защитят максимално потребителите си. В заключение ще отбележим, че до броени дни новата функция ще е достъпна за всички собственици на устройства с Android OS в глобален мащаб.

 

Вижте четири забавни трика в Google Hangouts, които може би не знаете