Сигурността е основен акцент в онлайн магазина, но компанията също така се старае да улеснява откриването на съдържание. Google също така искат да сложат край на един досаден проблем, а именно изразходването на твърде много средства за извършване на покупки в Google Play. Инженерите им вече са готови с функция, която позволява да следите парите, които харчите за мобилни приложения, но също и сами да правите бюджет и да въведете лимит, който ограничава покупките от смартфоните.

 

На този етап функцията е налична единствено за мобилните устройства с Android и не е активна от уеб версията на Google Play. Aко искате да изпробвате сами как работи трябва да отворите онлайн магазина и да кликнете върху иконата с менюто и последователно да изберете "Account" и "Purchase History". По този начин имам как да видите списък с всички извършени покупки, но също така и сами да въведете бюджет, който не искате да надхвърляте, докато извършвате покупки от смартфоните, съобщава VentureBeat.

 

 

Toва е възможно след като изберете "Set Budget" и собственоръчно напишете желаната от вас сума. Промените се запазват, когато потвърдите с натискане на бутона "Save". Следващиятпът, когато направите покупка ще видите нотификация, която в иказва колко пари имате и каква част от тях вече сте изразходвали. Интеграцията на подобен инструмент със сигурност ще е полезна на много хора, особено на тези, които често изтеглят платено съдържание от Google Play, като им позволи да си спестят излишните разходи.

 

Още от Digital: Kак да ъпдейтнем Google Play приложението на смартфон с Android