Instagram започва нова поредица от затягане на мерките за сигурност. Компанията ще въведе нова функция в основното си приложение, която ще даде по-голям контрол на потребителите върху личните им данни, съобщава Mashable. Хората вече ще могат да контролират кои външни приложения имат достъп до данните им и до кои данни.

 

Функцията е подобна на тази, която Facebook Има от доста време. Когато потребителят започва да използва ново приложение за пръв път с Instagram, ще се появява нов прозорец с искане на разрешение и описания каква информация ще се събира. Instagram дава за пример използването на някое от множеството приложения за редакции на снимки с директна връзка със социалната мрежа.

 

В менюто с настройки на Instagram ще има нова секция, от която потребителят ще може да вижда списък с всички приложения, които имат достъп до профила му. До всяко от тях ще има отделен бутон за спиране на достъпа. Функцията ще покаже и от колко време даденото приложение е свързано с профила. Тя ще започне да се активира постепенно за потребителите и ще е достъпна със следващите ъпдейти на Instagram.

 

Още от Digital: Instagram вече ще скрива харесванията, коментарите и последователите на други потребители