Социалните мрежи са една от водещите причини за популярността на GIF файловете. Изпращането на кратки анимации от смартфона е все по-предпочитан начин да изразите емоции с приятелите си. Google прекрасно осъзнават този тренд и са разработили нова функция, която ще улесни споделянето на GIF файлове директно от търсачката. Следващият път, когато търсите GIF файл ще видите допълнителен "Share" бутон разположен под резултатите от заявката.

 

Кликването върху него ще ви позволи бързо да изпратите кратката анимация в популярни приложения като Hangouts, Android Messages и WhatsApp, съобщава Engadget. Селекцията от резултати, която виждате ще е базирана на интереса на другите потребители, като най-популярните GIF-oве ще се показват на водещо място в Google. По този начин компанията се надява да откриете веднага каквото търсите и да си спестите дългото скролване в списъка с  релевантни резултати.

 

 

Добре е да знаете, че всички GIF анимации, които Google показва са предоставени от лицензираните им партньори и независими автори. В момента можете да тествате функцията от Google приложението за Android и iOS. Вече се работи и над интеграция за популярните мобилни браузъри, което ще позволи на още повече хода да тестват улеснената система за споделяне на GIF-ове. Tези подобрения в Google ще направят GIF файловете още по-популярни в интернет.

 

Oще от Digital: Google купуват платформата Tenor, за да улеснят откриването на GIF файлове в интернет