Aко сте собственик на смартфон с Android вероятно поне веднъж ви се е искало да има как по-бързо да актуализирате към новата версия на платформата. Бавната система на ъпдейти продължава да е голям проблем, но е факт, че Google полагат много усилия в последните месеци, за да подобрят ситуацията. Последната идея на компанията в тази сфера е свързана с класическия "Check For Updates" бутон в менюто на Аndroid. За в бъдеще тази функция ще улесни значително ъпдейтите.

 

Новата версия на Google Play Services не само ще ни информира кога е достъпна следващата версия на Android, но ще съкрати и времето, в което очакваме да получим актуализацията. Досега ъпдейтите изискваха да станете част от конкретна целева група и да изчакате докато те са на разположение. Това вече няма да се налага. Кликването върху "Check For Update" бутона ще премахне ограничението да сте част "самата опашка" с потребители и директно да получите ъпдейта, предаде DigitalTrends.

 

Възможността да пропуснете т.нар. "групи за разпространение" на ъпдейтите ще съкрати с около 25% времето за актуализация, спрямо сегашната ситема.  Ако мобилния оператор, който използвате е блокирал самите ъпдейти няма как да се възползвате от функцията. Тук е момента да отбележим, че тя ще е достъпна първо за смартфоните Pixel и Nexus. Интеграцията към други устройства зависи изцяло от желанието на компании като Samsung и LG да я включат в новите си модели.

 

Вижте как Google ще представят по-бързо ъпдейтите за сигурност в смартфоните с Android