Приложението Google Meet, което преди време се наричаше Hangouts Meet, е инструментът за видеоконференции на Google, който конкурира Zoom,  Microsoft Teams и Skype. Борбата за този пазар е голяма и преимущество пред конкурентите си има този, който предлага иновации, които улесняват потребителите.
Най-новата функция, която е добавена към Google Meet приложението представлява специален режим за видео възпроизвеждане при слабо осветление. А такова доста често се случва да има по редица причини. 

 

 

Освен, че не винаги над удобно място за седене като канапето има подходяща лампа, има го и момента, че при работни видео конференции, често разговорите се водят между хора, намиращи се на различни континенти, където и часовото време е друго.
Функцията на Google ще действа интелигентно и след като улови, че има недостиг на светлина в кадър, в продължение на пет секунди, постепенно ще направи преливка към по-светъл кадър.
Функцията се активира по подразбиране и няма нужда да правите каквито и да е настройки. Ако все пак държите да я изключите, това може да стане от основното меню с настройки на Google Meet.  
Хубаво е, че Google мислят за потребителите си, но имайте предвид, че тази екстра няма да ви позволи да имате висококачествено видео на места без добра светлина. Новата функция е изцяло софтуерен трик, който изкуствено увеличава видимостта, но тя е за сметка на качеството на картината. 
Най-добрият начин за решаване на проблема с намалената околна светлина не е да си пуснете лампа, а да си купите уеб камера с добра светлосила. 

 


Това е в случай, че провеждате видео разговорите посредством десктоп или лаптоп. Ако използвате смартфон, имате доста голямо преимущество, защото по отношение на снимките при слаба околна светлина, съвременните смартфони са няколко крачки напред пред компютрите. 
Във видео ревютата си сме ви показвали множество смартфони от висок и среден, а понякога и от нисък клас, които имат камери с добра светлосила.  За да ви ориентираме - колкото по-малко е "f-числото" на Апертурата, толкова по-добре снима камерата на тъмно. 

Има и още един вариант и той е да заложите на правилното осветление. За такова, бихме ви препоръчали Смарт студиото Influgraf 1400 Desktop, което има силно кръгло LED осветление с възможност за регулиране на цвета и силата, мултифункционален статив с място за микрофон и глави за успоредно поставяне на два смартфона.

Още от Digital.bg: Приложението Google Meet става безплатно за всички потребители