Google Play предлага най-разнообразната колекция от игри за смартфони, които гарантират максимално забавление в продължение на дълги часове, независимо къде се намирате Непрестанният достъп до интернет и нуждата от няколко кликвания за инсталиране на желаното съдържание са причината все повече хора да играят от мобилните джаджи. Google също са обърнали внимание на този тренд и вече работят над нова файлова система за бъдещите версии на Android, съобщава xda-developers.

 

Основната цел на т.нар. "Incremental File System" е да позволи да стартираме приложения, докато се изтеглят бинарните им файлове.На практика това означава, че няма да чакате всички ресурси да се дръпнат, а можете директно да започнете да работите със заглавието или да стартирате играта. Идеята за подобна промяна не е нова, като Google разкриха плановете си да осигурят поддръжка за "Incremental File System" в Linux kernel още през лятото на 2019г. Този проект, обаче няма да стане част от Android 11.

 

 

Най-голяма полза от файловата система ще имат потребителите, които изтеглят игри с големина от над 5GB. В момента Android задължава да изчакат да се изтеглят всички ресурси и файлове, за да можете да я стартирате. Преминаването към "Incremental File System" ще позволи да дръпнете малка част от заглавието и да работите с него, докато се дърпа останалата информация. Имайте предвид, че толкова сериозна промяна изисква повече време за тестове, което е причината да не очакваме функцията преди 2021г.

 

Още от Digital: Google са отчели 98% спад в приложенията, които искат достъп до съобщенията и разговорите в Android през 2019г.