Производството на любимата пенлива течност вече не е толкова труден процес. Необходимо е да отделите средства за купуване на съответното оборудване, но няма да се налага да имате специална фабрика. В интернет може да откриете разнообразие от смарт машини, които са компактни и позволяват да превърнете домовете си в мини пивоварни за бира срещу относително достъпна цена.

Съществуват много фактори, които отличават различните марки и видове, но все пак са обединени от няколко общи характеристики и съставки. Една от най-отличителните черти на бирата е газировката и специфичния плодов аромат. Плътният вкус на хмелената напитка, който оставя дълготрайно се постига със специализирани производствени процеси.

Учени тестват нов метод, който да осигури на пивоварите достъп до по-ефективна техника за измерване на количеството тилови съединения, които произвеждат "плодовия аромат" на бирата. Аналитичната технология е подходяща да се приложи за различни видове на напитката, сред които и популярните "Pale Ale" бири.

 

 

Настоящите методи са доста сложни и не винаги се отличават с желаната течност. Тиолите присъстват и във вината, но там се съдържат в по-големи количества, които лозарите измерват със специални полимери. Процедурата не е приложима за създаване на бира, но учените се надяват да предложат ефективно решение.

Досегашните тестове с 13 различни вида бира показват почти перфектни резултати с новата техника, която използва т.нар. "Tandem Mass Spectrometry", за да определи количествения състав на тиолите. По този начин пивоварите ще могат да превръщат аерозолираните тиоли в съединения с много по-висока "аналитична чувствителност", отколкото е било възможно досега.

 

Още oт Digital: Защо производителите на бира могат да загубят $1 млрд.