Лятото е сезонът на забавленията и почивките. Едва ли има някой който да не иска да отиде на море, да се излегне на плажа и да изпие едно студено питие, докато гледа вълните пред себе си.

Разбира се има хора, които така и не стигат до шезлонга и водата, защото за тях е достатъчно изживяването да се забавляват цял ден в плажният бар. Те обаче са по-малко от тези, които искат постоянно да са във водата.

 

 

Водата е не само място за разхлаждане от жегата, но и за различни видове забавление. В нея може да се плува, да се кара джет или лодка, да се сърфира и да се практикуват какви ли още не забавни хобита и спортове. Голяма част от които, доста екстремни.

Освен на морето, водни забавления има още на язовири и реки, като във видеото което сме приложили над тази статия ще видите едно изключително атрактивно, което група младежи са открили, че могат да практикуват в скалиста река.

 

 

Трудно е да се определи, на какъв точно спорт прилича това водно забавление. Като че ли има най-много общи черти с кънките на лед, защото в него има хореография, трикове, изящество и подскоци.

 

 

От друга страна пък тази спортна дисциплина може да се сравни със скейтборда и дори Тони Холк (Tony Hawk) би завидял на уменията на тези момчета.

Забележете, екстремното им забавление няма никаква предпазна екипировка, а те реално си се пързалят по доста твърд камък, който може да нанесе сериозни щети на тялото им.  

 

Още от Digital.bg: Най-големият късмет заснет на влакче на ужасите (Видео)

 

Музика: Bensound.com