Съвременните хакери вече използват разнообразни методи, с които да генерират приходи от криптовалута. Най-лесният начина за тях е да изтеглите приложение, което без вашето знание извършва тази дейности, за да печели пари за тях. Последното проучване на анализатори от Trend Micro само потвърждават колко сериозен започва да става този проблем за всички нас. Според данните хакерите имат все по-разнообразни идеи как да скрият кода за генериране на криптовалута в мобилните приложения за водещите платформи. 

 

Това ознчава, че можем да дръпнем игра или друга програма, които дори без да знаем се използват от разстояние за събиране на виртуални валута от други хора. Най-лошото е, че все още няма как да знаем дали въпросен софтуер използва тази функция или не преди да го инсталираме на смартфона предаде AndroidHeadlines. Експертите са на мнение, че в момента има хиляди подобни приложения, които само чакат да ги инсталираме, за да започнат да използват ресурсите на сматрфоните.

 

Според данните това се превръща в следващата голяма заплаха за всички потребители. Бъдете много внимателни какво съдържание изтегляте, тъй като смартфона може да стане част от т.нар. ферми за виртуалан валута. Лошата новина е, че според анализаторите днес над 40 млн. устройства имат подобен софтуер без знанието на собствениците им. За да разберете дали това се случва с вашето устройство обърнете внимание как се изразходва батерията, а същи на мобилния ви график на интернет.

 

Вижте новата версия на криптовалутата Bitcoin ще се казва Bitcoin Cash