Вграденият капацитет за съхранение на данни в смартфоните ни бързо може да се изчерпа от многото приложения, снимки и мултимедийно съдържание, което запазваме. Най-добрият вариант е да си купим допълнителна microSD карта. Организацията SD Association, която създава и регулира спецификациите за тях представиха официално новата концепция Application Performance Class. Благодарение на нея вече ще разбираме кога дадена SD или microSD е подходяща за мобилни приложения, съобщава AndroidAuthority. 

 

 

Устройствата с Android, които работят с Marshmallow ОS или по-горна версия поддържат функцията Adoptable Storage, позволяваща microSD картите да увеличават вградената памет, а не да се възприемат като допълнителен източник на памет. Новият стандарт ще информира потребителите кои microSD карти са подходящи за съхранение на любимите им мобилни приложения. За в бъдеще вече ще виждаме "A1" символ, който е гаранция за максимално бърза скорост. 

 

 

Новият стандарт означава, че microSD картите имат Random Read Input-Output (IOPS) скорост на четене на информация от 1500 в секунда и 500 при запис на данни. Символът "А1" ще бъде добавен и към следващото поколение смартфони и таблети на водещите производители. Ако го видите можете да сте сигурни, че те са оптимизирани за новия стандарт и ще ви гарантират максимално висока производителност. Първите устройства с него ни очакват през следващата година.

 

Вижте какво трябва да имаме предвид, когато избираме microSD карта