Облачните услуги са предпочитаното решение за съхранение, споделяне и управление на файлове онлайн от бизнес средите и все по-голям брой потребители. Технологията улеснява трансфера на документи, снимки и мултимедия между всичките устройства, които използваме.

Предимствата на Google Drive, Apple iCloud, Dropbox, Мicrosoft OneDrive са известни, но въпреки това SD картите продължават да бъдат важен дигитален формат. Lexar са водещо име в тази пазарна ниша и планират да представят дни от първите карти памет с aктуализирана версия на SD Еxpress.

Компанията обещава до три пъти по-висока скорост за трансфер на файлове от конвенционалните UHS-II карти. Lexar твърдят, че максималната скорост при четене на информация ще е 985MB/s, като при запис на данни ще достига до 4GB/s, съобщава TechRadar.

По този начин SD картите с новата технология ще са оптимално решение за снимане на 8K видео и 360-градусови панорами.

 

 

Производителите на по-малки устройства, сред които дронове също ще могат да се възползват от microSD версия на новия стандарт. Първите устройства няма да са достъпни преди началото на следващата година. Все пак очакваните подобрения в скоростта заслужават да се въоръжим с малко повече търпение.

Следващият SD Еxpress стандарт ще работи по сходен начин с CFexpress, който се използва от безогледалните апарати и включва три различни конфигурации: Type A, Type B и Type C. Все още няма достатъчно официална информация за дистрибуцията и устройствата, които ще поддържат подобренията в новия SD Еxpress.

Производителите могат да осигурят съвместимост между CFexpress и SD Express, което максимално ще улесни работата на потребителите със SD картите. Първоначално ъпдейтната версия на SD Express ще е съвместима само с UHS-I картите, а не с UHS-II интерфейса.

 

Още от Digital: Как да преместите Android приложения на Micro SD карта