Yahoo регистрираха на свое име патент за иновативна технология, която може да промени изцяло представата ви за начина, по който получавате и изпращате имейли в интернет. Идеята на компанията в голяма степен е свързана с наблюдението на това как използвате електронната поща и откриването на индивидуалните модели на поведение. Ако системата открие, че даден човек изпраща даден имейл всеки ден до един и същ адрес Yahoo ще го изпратят вместо вас и той ще остане скрит, докато не бъде доставен до получателя. 

 

В случай, че се откажете и не изпратите съответното съобщение компанията ще изтрие "скритата" версия в рамките на следващите 24 часа, информира BusinessInsider. Yahoo искат да използват системата, тъй като така ще могат да изпращат имейлите ни в най-подходящия за тях момент от деня, когато мрежата не е толкова натоварена. По този начин компанията ще избягва пиковите часове, а самите съобщения ще бъдат видими за получателите им, когато действително ги изпратите.

 

Днес имейлите са един от основните инструменти за комуникация в интернет и всяка една иновация, която улеснява този процес е добре дошлла за потребителите. Предстои да видим какви други приложения на тази система ще намерят от Yahoo и кога ще започнат да я използват в профилите ни. Идеята тя да изпраща автоматично имейли още преди да сме ги написали определено е интересна и тепърва ще следим как ще се развива тя за в бъдеще.

 

Вижте какви грешки допускаме при писането на имейли