Все повече производители на смартфони с Android започнаха да представят нови модели, които имат дизайн сходен с този на iPhone X, който включва малък прорез в горната част на дисплея. Доста анализатори очакваха Samsung също да последват тази тенденция с Galaxy S9 и Galaxy S9+, но това не се случи. Новите смартфони от висок клас на компанията имат минимални рамки около дисплея и предлагат впечатляващо съотношение между тялото и екрана.

 

Samsung патентоваха дизайн на смартфон, който включва прорез в горната част, който наподобява дизайна на iPhone X. Въпросният компонент се очаква да е по-малък като размер, но достатъчен да приюти нужните сензори, предна камера и високоговорители, предаде MobielKopen. Снимките свързани с патента показват, че наличието на прореза позволява да се премахнат напълно рамките около дисплея. Много е вероятно Samsung Galaxy S10 да е първия смартфон с подобен дизайн.

 

Тази визия е индикация, че устройството може да има сензор за пръстов отпечатък, който е вграден в самия дисплей. Компанията експериментира и с дизайн на смартфон, който има хоризонтално разположена двойна задна камера. В момента това е само концепция, която обаче разкрива какво можем да очакваме от бъдещитe версии на смартфоните Galaxy. Samsung смятат, че с подобен дизайн биха могли да постигнат дори съотношение между тяло и екран от 99%.

 

Още от Digital: Три лесни начина да ускорим работата на Android смартфон