Лаптопите с Chrome OS се отличават с лесен за използване интерфейс и атрактивна цена. Платформата е разработена от Google като алтернатива на Windows и изостря значително конкуренцията в най-ниския ценови клас. Инженерите на компанията вече експериментират с нова функция, която се казва Night Light. Както името подсказва това е специален режим, който е създаден специално за случаите, когато използваме хромбуците вечер и липса на достатъчно светлина, предаде Engadget.

 

Aктивирането на Night Light придава на екрана жълтеникав оттенък, който намалява синята светлина и така ви помага да спите. Новата функция е подходяща за случаите, когато четете любопитни статии или сърфирате в интернет през нощта. Night Light все още експериментална опция и не разполагаме с данни кога да очакваме нейната интеграция към Chrome OS. Много потребители биха искали да имат възможността да работят с подобна функция в Chrome OS.

 

Интеграцията на Night Light е само една от опциите, над които Google работят, за да подобрят възможностите на платформата. Благодарение на тях компанията ще се опита да се конкурира по-успешно с новата Windows 10S на Microsoft. Ще е интересно да проследим какви други новости ще видим в Chrome OS. По всичко личи, че конкуренцията между двете платформи ще е доста ожесточена през втората половина на годината.

 

Вижте как новите лаптопи с Chrome OS ще поддържат приложенията за Android