Vivo едва ли е първата асоциация, която правим при споменаването на смартфони. Това е алтернативен бранд, който няма толкова голямо влияние сред европейските потребители. Въпреки това Vivo е популярно име в Китай, което е в основата на присъствието на компанията в индустрията. 

Инженерите на китайския производител от месеци работят над ново поколение камери за смартфони, които да подобрят възможностите за снимане на мобилните устройства. Специален акцент са ситуациите, когато има недостатъчно светлина или опитваме да правим кадри при пълен мрак. 

Продължителните експерименти на Vivo дават резултат, тъй като успяват да създадат RGBW цветен филтър, който се отличава с едно голямо предимство преди RGGB сензорите на смартфони. Според компанията техния сензор е в състояние да пропуска с над 160% повече светлина. 

Това е важна характеристика, която ще промени представата ви за снимане със смартфон при ниска осветеност. 

 

 

Новите цветни филтри на компанията също така се отличават с 60% по-висока ефективност, спрямо RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue) сензорите, които се използват във флагмани като Huawei P40 Pro, съобщава AndroidAuthority.

Вече е стартирала работа над първите смартфони, които ще използват сензорите на Vivo. Премиерата им се очаква да стане факт в началото на следващата година. Този хардуер е специален продукт, в който се инвестират средства повече от година. 

Няма официално потвърждение дали Vivo ще позволят на други производители да използват новите камери. С оглед инвестициите в технологията е по-вероятно да предложим, че това ще се случи. Другите предимства са свързани с по-високите нива на яркост и контраст, което допълнително допринася за снимането на реалистични кадри от смартфоните. 

В заключение ще отбележим, че Vivo обърнаха специално внимание на опциите за снимане при липса на достатъчно светлина във флагмана X50 Pro и изглежда ще продължат да залагат на тази функционалност.

 

Oще от Digital: 6 функции на камерата, които всеки смартфон е добре да има