Zunum Aero е стартъп, който иска да революционизира изцяло авиацията. Иновативните идеи на компанията вече привлякоха вниманието на Boeing и JetBlue, които се съгласиха да финансират проекта на Zunum Aero. Нейните инженери работят над летателни апарати, които могат да превозват между 10 и 50 пътници и използват мрежа от хиляди регионални летища. Системата на компанията трябва да позволи на всеки един от самолетите да изминава разстояние от над 1100 километра.

 

В дългосрочен план концепцията на Zunum Aero се очаква да намали с около 40% времето за пътуване, спрямо сегашният въздушен транспорт. Успоредно с това компанията твърди, че машините им ще отделят с 80% по-малко вредни емисии в атмосферата, предаде VentureBeat. Другото предимство на идеята на Zunum Aero e, че ще редуцира билетите за пътуване с до 80%. Компанията ще използва услугите на малки, регионални летища, с които иска да имитира начина, по който работи автобусния транспорт. 

 

 

Бъдещите пътници няма да им се налага да прекарват часове в полет до най-близкото голямо летище, а вместо това ще могат да слизат на множество по-близки спирки. Ако всичко върви по план първите самолети на Zunum Aero трябва да се въведат в експлоатация до края на десетилетието. Всяка една от машините ще използва предимно вградената батерия, за да изминава дистанцията, но ще има класически и електрически двигатели, които ще се включват само, когато е необходимо.

 

Вижте пет факта за самолетите, които ще излекуват страха ви от летене