Google представиха услугата за мобилни плащания още преди години. Платформата претърпя доста промени през този период и вече може да се използва от милиони потребители. От месеци се спекулира с идеята Google да засилят присъствието си във финансовия сектор, като привлекат директно интереса на големите банки.

По този начин компанията иска да въведе система от дигитални портфейли, които се поддържат от най-големите и важни финансови институции по цял свят. Google ще осигуряват пълната поддръжка и Front-End инфраструктура, за да гарантират сигурността на трансферите.

Потребителите ще имат достъп до ексклузивни функции  и инструменти за финансов анализ, които ще са налични към 2021г. Първите партньори на Google вече са потвърдили участието си в тази инициатива. Добрата новина е, че Google Pay се предлага и в България, което ще позволи  и на хората в страната да се възползват от предимствата на платформата.

Компанията също така е внесла някои интересни промени в интерфейса и са разработили допълнителни функции в Google Pay.

 

 

Актуализираната версия на приложението е първата, която може да се изтегли свободно от Google Play. За максимално улеснени вече ще можем да поръчваме храна и да пазаруваме в повече физически магазини, които са оптимизирани за услугата за дигитални разплащания.

Компанията се опитва да утвърди Google Pay като единственото решение за управление на финансите и пазаруване, от което се нуждаете. След като свържете дигиталния си портфейл няма дори да се налага да вадите кредитната карта от доба.

Съдържанието в приложението е разделено между два основни таба "Explore" и "Insight", където ще откриете информация в кои обекти можете да пазарувате с услугата. Именно в този раздел ще виждате и детайли за различни промоционални предложения и отстъпки, които ви предлага Google Pay.

Предвидена е възможност да се разделят разходите и изчисляване на общи суми с друг човек, което също е доста полезно. Google работят в тясно сътрудничество със своите партньори, за да подобрят още повече от услугата през 2021г.

 

Oще от Digital: Кои услуги за мобилни разплащания са най-сигурни