Дисплеите на мобилните джаджи зависят от специални чипове, които ъпдейтват милионите пиксели на екрана по-бързо, отколкото човешкото око може да различи промяната. Това представлява сериозен проблем особено за VR очилата, които използват два отделни дисплея, за да показват съдържание и да създадат необходимия ефект на виртуална реалност. Специалисти на Synaptics представиха два нови продукта, които отстраняват този недостатък и ще подобрят значително възможностите на очилата с виртуална реалност. 

 

Първият от  тях е специален чип за дисплеите на VR джаджите, а другия представлява кабелен интерфейс, който позволява на компютрите едновременно да показват съдържание върху два панела с 2К резолюция. Устройствата могат да показват кадрите с оптимална разделителна способност без това да предизвика чувство за дискомфорт сред потребителите, предаде VentureBeat. Самият чип се казва ClearView R63455 и е специално модифициран да възпроизвежда съдържание с 2400х2160 пиксела при скорост от 90 кадъра в секунда.

 

 

От Synaptics твърдят, че водещите производители ще могат да създават устройства, които имат плътност на пикселите от над 1000ppi на всяко око при това в 2К резолюция. За сравнение дори най-добрите очила с виртуална реалност имат максимум 500-600ppi, като например HTC Vive Pro (615ppi). Компанията разработва и пакет от софтуерни инструменти за разработчиците, които ще им позволят да извлекат максимума от възможностите на ClearView R63455 и да променят възможностите на VR очилата.

 

Още от Digital: Четири подобрения във очилата с виртуална реалност, които предстои да видим