Технологията Bluetooth е много популярна и е предпочитан избор за производителите на аксесоари. Добър пример в това отношение са безжичните аудио слушалки както и преносимите високоговорители. Възможностите на подобен тип джаджи ще се подобрят значително през настоящата година благодарение на нов  чип на Qualcomm. Пълното име на процесора е Qualcomm QCC5100 Series Bluetooth System-on-a-chip (SoC), като той се очаква да предложи интересни функции, предаде DigitalTrends.

 

 

Бъдещите слушалки с Qualcomm QCC5100 ще могат да следят тренировките ни и да предоставят в реално време данни как се справяме, но също така бързо да превключват между аудио звук и входящи повиквания. Новият процесор ще се погрижи за активното редуциране на околния шум и ще гарантира максимално добро качество на звука. Qualcomm твърдят, че въпреки тези подобрения няма да направят никакъв компромис с живота на батерията на смарт джаджите.

 

 

Другите предимства на Qualcomm QCC5100 включват основен процесор с четири ядра, още два Digital Sound Processors (DSP) чипа, работещи на 120MHz и същия брой 80Mhz модули за допълнителни приложения. Това е съчетание, с което не може да се похвали нито един друг продукт от подобен тип. Основните ползи за потребителите ще са високото качество на звука и дългия живот на батерията. Новият чип също така е базиран на най-новата версия на Bluetoоth и се очаква да е евтин за производство.

 

Вижте адаптивните аудио слушалки са новата тенденция сред музикалните аксесоари