Microsoft подготвят премиерата на някои нови функционалности в приложението за комуникация. Основен приоритет за компанията са възможностите за съвместна работа, които предлага Microsoft Teams. Интеграцията ще осигури преход към хибридните инструменти за дигитално сътрудничество.

Предстоящата система ще позволи на служителите по-ефективно да разпределят времето между дома, офиса и други физически локации на гъвкава основа. Анализаторите очкват този модел да предизвика доста логистични и практически предизвикателства.

Microsoft въвеждат нова функционалност, с която искат да подобряват както синхронната, така и асинхронната работа на потребителите. Така например Fluid Components е инструмент за генериране на динамични уиджети, като списъци със задачи и презентации.

Останалите хора във вашия екип ще могат в реално време да допринесат с добавяне на данни в реално време към документите. Тези компоненти могат да се копират и прибавят към други елементи на Microsoft Teams, включително и в Outlook, съoбщава TechRadar.

 

 

Компанията подготвя опция за прикачане на специфични съобщения, което предотвратява възможността да ги загубите или търсите в чата. Други инструмент ще позволи цитиране на съобщения в отговорите за придаване на допълнителен контекст. Участниците в групови разговори ще могат заедно да създават и редактират бележки и списъци по време на работните сесии.

Когато завърши обажданието всички протокили и задачи ще бъде автоматични импортирани в OneNote, където могат да се направят допълнителни корекции. Microsoft смятат, че най-големият проблем на хибридното работно предизвикателство е осигуряването на равноправно сътрудничество, когато служителите са разделени между дома и офиса.

В заключение ще отбележим, че Microsoft са уверени, че хибридните методи на работа са бъдещето и ще опитат да предложат най-доброто на своите клиенти.

 

Още от Digial: Потребителите на Microsoft Teams ще могат да виждат до 98 души при видеоконференция