PayPal е синоним на дигитални плащания, тъй като са най-популярния бранд за извършване на сигурни транзакции в интернет. За разлика от традиционните банкови услуги е необходим единствено имейл, за да регистрирате свой профил и започнете да работите с услугата. Вече ви информирахме, че PayPal купува японския стартъп Paidy за $2.7 млрд.

Тази сделка е поредното доказателство за амбициите на компанията да разширява влиянието си на нови пазари. От дълго време се работи над нова версия на PayPal, която освен подобрен интерфейс, предлага и редица смарт функционалности. Разработката на софтуера продължава месеци, но модернизираната версия на приложението вече достъпна за потребителите.

Визуалните промени са първото нещо, което ще ви напрви впечатление в обновения клиент на PayPal. Началната страница на приложението вече ще осигурява бърз достъп до паричния баланс, криптовалутата, която притежавате и списък с най-активните контакти. Опцията за директен депозит, добавяне на кредитни и дебитни карти са достъпни от Wallet приложението, съобщава TheVerge.

 

 

Новата версия ще предложи удобен начин да следите и плащате сметки за услугите на хиляди компании, включително за телевизия, интернет, застраховки, мобилни сметки и др. Специален портал ще показва наличните плащания и ще спестява време с интелитентна търсачка. Нотификации на началния екран ще ви информира за предстоящи плащания или входящи трансфери.

Oткриването на специални купони и ваучери за пазазруване ще става от актуализирания Shopping хъб на приложенито. Поддръжката на виртуални валути ще позволи да съхранявате, купувате и продавате Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin, директно от PayPal. Aктуализирането приложение се възползва и от купуването на Honey за $4 млрд. с множество персонализирани оферти и екслузивни награди в Shopping хъба.

С течение на времето PayPal обещат допълнителни ъпдейти, включително и интеграцията на PayPal Savings на по-късен етап от годината. Услугата се позиционира като все по-сериозна алтернатива на традиционните банкови, финансови и инвестиционни институции.

 

Още от Digital: Как да получаваме плащания онлайн с PayPal