Китайският производител продължава да има сериозно присъствие в сегмента на умните часовници. Най-новото им предложение в тази пазарна ниша е Huawei Watch GT 2 Pro. Този модел предлага впечатляващи характеристики и дълъг живот на батерията, които го превръщат в оптимално решение за всеки потребител.

Елегантният смарт часовник разполага с 1.39-инчов AMOLED дисплей с 454х454 резолюция и издръжливо покритие от титан. Бъдещите собственици ще могат да го използват дори при потапяне във вода на дълбочина от 50 метра. Оптималната производителност се гарантира от Kirin A1 процесор.

Батерията е със заряд от 455mAh, което предлага до 14 дни време за работа с едно зареждане. Потребителите ще могат да избират между Night Black и Nebula Gray цветове на смарт часовника, но също да се възползват и от редица допълнителни смарт функции.

Taка например вече ви съобщихме, че ъпдейт за Huawei Watch GT 2 добавя функция за измерване на насищането на кръвта с кислород (SpO2).

 

 

Този инструмент е доста популярен сред спортистите и хората, които имат динамично ежедневие, но може да се използва от всеки потребител. В контекста на пандемията от COVID-19 опцията да следите количеството кислород в кръвта от смарт часовника е още по-полезна.

За да се възползвате от функцията трябва да кликнете екрана върху екрана и да останете неподвижни, докато сензора изчисли насищането на кислород в кръвта, заедно с актуалния пулс. Собствениците на Huawei Watch GT 2e също ще поддържат атрактивния софтуер.

Големият интерес на потребителите към SpО2 не остава незабелязан от компанията, която иска да им предложи още повече възможности. Именно заради това от HuaweiCentral ни съобщават за нова актуализация, която позволява на Watch GT 2 Pro да измерва сатурацията на кръвта в тялото в продължение на 24 часа.

Необходимо е да изтеглите фърмуер версия 10.1.2.8, която е с големина от 201МВ. Moжете да проверите за актуализация от Huawei Health приложението, като кликнете върху името на своя часовник и изберете "Firmware Update".

 

Oще от Digital: Huawei Watch GT 2 Pro - Тестваме най-добрият смарт часовник за 2020 година