Компанията постоянно експериментира с нови идеи как да подобри възможностите на своята търсачка. Google вече са готови и разпространяват нов ъпдейт, който ще промени работата на алгоритмите им. Актуализацията е базирана на последните иновации в "Natural Language Processing (NLP)" технологията. В случай, че всичко протече по план Google очакват промяната да обхване 10% от заявките за търсене на потребителите в интернет. Самият ъпдейт е плод на разработки продължили повече от десет месеца.

 

 

Ключовото подобрение, което можем да очакваме е свързано с по-добро разбиране на контекста на думите. Google твърдят, че промените ще им позволят доста по-добре да откриват и разбират връзката между тях, за да ни показват най-добрите резултати, съобщава TheVerge. По този начин алгоритмите на Google Search ще могат да дават приоритет на определени думи за сметка на други, което компанията твърди, че ще допринесе за възпроизвеждането на още по-полезни резултати на търсенето.

 

 

Името на новия алгоритъм е Bidirectional Encoder Representations from Transformers (BERT). Голямата разлика е, че за разлика от сегашната система всяка дума ще бъде възприемана като едно цяло. С течение на времето BERT ще става по-добър в анализа и разбирането на заявките на потребителите. Този алгоритъм първоначално ще се използва за всички заявки на английски, но след това ще намери приложение и в други езици. Всички тези промени ще направят търсачката на Google още по-добра и бърза в откриването на информация.

 

Още от Digital: 18 полезни неща, които може да правите в Google Search