HMD Global въведоха важна промяна в наименованията на своите смартфони през 2021г. Компанията взе решението, за да спести объкрването на потребителите от премиерата на модели като Nokia 5.3 и Nokia 1.4. Портфолиото от устройства с бранда Nokia вече е разделено в три субкатегории.

Представителите на Nokia C серията са най-достъпните предложения на компанията, докато Nokia G гамата предлага по-добър хардуер. Все пак премиум смартфоните носят името Nokia X. Вече ви съобщихме, че смартфоните Nokia X10 и Nokia X20 се продават в България за 549 лв. и 649 лв.

Компанията се очаква да бъде активна и през втората половина на годината, когато ще видим и нови устройства с поддръжка на 5G мрежи. Резултати от бенчмарк тестове в базата данни на Geekbench разкриват за наличието на смартфон, който се казва "Nokia XR20".

 

 

Nokia вече представиха два смартфона оптимизирани за 5G технологията, които се захранват от Qualcomm Snapdragon 480 процесор. По всичко личи, че XR20 ще бъде третото устройство с този чип, което ще се продава на пазара. Техническите спецификации не са известни, освен наличието на 4GB RAM.

Новият модел ще бъде осемядрен смартфон с шест 1.8GHz и две 2.04GHz яда, който освен 5G модема ще работи под управлението на Andrоid 11, съобщава nokiapoweruser. Другите два смартфона на компанията, които се захранват от Qualcomm Snapdragon 480 5G процесора са Nokia X10 и Nokia X20.

Резултатите от бенчмарковете показват резултат от 510 на Single-Core и 1227 при Multi-Core тестовете. Съществува вероятност XR20 да бъде представен като по-достъпна версия на Nokia X20. Премиерата на Nokia XR20 ще изостри конкуренцията при достъпните смартфони с 5G на световния пазар.

 

Oще от Digital: Как да активирате и деактивирате 5G на всеки смартфон