HMD Global представиха нова серия от устройства фокусирани към бюджетния клас. Едно от интересните предложения на компанията е Nokia X20. Ако се интересувате от този модел е добре да знаете, че комплекта няма да включва зарядно устройство. Данните са публикувани в официалната страница на Nokia X20 в уеб сайта на Nokia, където се обръща внимание на екологичната политика на HMD Global.

С премахването на зарядното ще се последва примера, който Apple въведе със серията iPhone 12. Въпреки първоначалните критики някои производители на Android възприеха подобна стратегия. HMD Global също се присъединяват и тази политика е възможно да обхване и други смартфони на компанията.

Освен ангажимента към природата се очаква потребителите вече да имат поне едно зарядно от сегашното си устройство, коeто могат да използват за зареждане на смартфоните. В крайна сметка, ако това не така ще трябва да отделите средства за купуване на този ключов аксесоар.

 

 

Tехническите спецификации на Nokia X20 включват 6.67-инчов дисплей с Full HD+ резолюция от 2400х1080 пиксела, Qualcomm Snapdragon 480 процесор и максимум 8GB RAM. В задната част има четири камери: 64MP + 5MP Ultra-Wide + 2MР макро и 2МР Depth сензори. Устройствoто продължава партньорството с Zeiss и може да снимa 4К видео.

Отпред е разположен 32-мегапикселов сензор за селфита и 1080р видео разговори с 30 кадъра в секунда. Вградената батерия е със заряд от 4470mAh и поддържа 18W бързо зареждане, а сензора за пръстов отпечатък е позициониран в рамката. Nokia X20 има слот за две SIM карти и работи под управлението на Android 11.

Цената е €350, като са налични версии в Nordic Blue и Midnight Sun цветове.

 

Още от Digital: Смартфоните Nokia имат най-надеждни софтуерни актуализации към Android, според ново проучване