HMD Global ще проведат голямо събитие на 8 април. Тогава ни очаква премиерата на няколко нови смартфона. Сред тях са модели като Nokia X10, Nokia X20, но също Nokia G10 и Nokia G20. Устройствата освен хардуерните подобрения ще положат основите на нова стратегия в подбора на имена от HMD Global.

Резултати от бенчмаркове в Geekbench 5 разкриват допълнителни детайли за един от най-очакваните смартфони на събитието. Nokia X20 отчита резултат от 507 и 1661 при Single и Mutli-Core тестовете. Съпътстващите данни потвърждават, че Qualcomm Snapdragon 480 процесора ще захранва смартфона, който ще има и 6GB RAM.

Операционната система е Android 11. В същото време Nokia X10 ще има 32GB памет и 4GB RAM, спрямо 128GB и 6GB RAM на Nokia X20. Според не потвърдена информация цената на Nokia X10 ще е около €300, докато Nokia X20 ще може да се купи за €350. информира GizChina.

 

 

Потребителите ще могат да избират между поне две цветови конфигурации. Финалната цена може да е различна в отделните страни, заради локалните данъци и такси. Съществена разлика между устройствата ще е поддръжката за 5G технологията.

Тази характеристика ще е налична само в Nokia X20, тъй като Nokia X10 няма да разполага с вграден 5G модем. С голям интерес се очаква и премиерата на новата серия Nokia G, която вероятно ще е предназначена за любителите на игрите.

Техническите спецификации все още не са известни, но може да очакваме всички устройства да са част от Android One програмата, което гарантира максимално бързи софтуерни ъпдейти. Издръжливите корпуси и достъпната цена са отличителни характеристики на Nokia, които ще бъдат застъпени в Nokia X и Nokia G моделите през 2021г.

 

Още от Digital: HMD Global разработват четири нови смартфона Nokia с Android и поддръжка на 5G