Таблетите са категория, която от години остава в сянка на смартфоните. Водещите производители също изместиха своя фокус към по-атрактивни пазарни ниши. Необичайните процеси предизвикани от пандемията, обаче допринесоха за възстановяване на интереса на потребителите към тази категория.

Кризата с COVID-19 допринесе за ръст в продажбите на устройства с големи тъчскрийни, които са подходящи за работа, обучение и забавление. HMD Global е компанията, която разработва смартфоните с бранда Nokia и планира да представи таблет, с който да се възползват от актуалните трендове в индустрията.

Руски регулатори са сертифицирали два модела с имената TA-1392 и TA-1397, които се очаква да обозначават конфигурациите, с които ще се продава Nokia T20, съобщава NokiaMob. Новият модел ще работи с Android 11 и вероятно ще получи актуализация към Android 12 след премиерата на операционната система през есента.

 

 

Компанията ще използва 10.36-инчов тъчскрийн дисплей в Nokia T20. Резолюцията не е известна, но можем да очакваме Full HD екран с IPS или OLED технологиите. Taблетът ще има вградена памет от 64GB, която ще може да се увеличи допълнително и 4GB RAM. Oтсъствието на 5G модем е гаранция, че HMD Global ще позиционират таблета в бюджетния клас.

В интернет се появи информация и за цената на Nokia T20, който ще се продава и в син цвят. Търговски вериги вече публикуваха обяви на устройството, от които разбираме, че стандартната версия (Wi-Fi) ще се продава за около €225. В същото време по-скъпата версия, която има 4G ще е налична за €245.

Oфициалната премиера и реалните продажби на европейския пазар вероятно ще стартират до няколко седмици.

 

Още от Digital: 8 оригинални идеи за стария ви Android смартфон или таблет