HMD Global се радват на голяма популярност с новото поколениe смартфони с Android на Nokia, които че се продават на пазара, Компанията също така зарадва феновете на марката с премиeрата на модерна версия на легендарния Nokia 3310. Стратегията на HMD Global предвижда да продължат да вдъхват нов живот на някои от култовите модели на Nokia от миналото. Вече разбрахме, че следващата серия от устройства, които ще бъдат актуализирани са тези от гамата X-Series. Oт GizChina твърдят, че същото ще се случи и с популярните телефони N-Series. 

 

Припомняме ви, че представителите на серията са едни от най-обичаните в богата история на Nokia. Традиционно моделите от гамата N-Series впечатляваха със своя дизайн, който бе изключително иновативен за времето си и с възможностите за фотография. Камерите им изпреварваха своето време и бяха произведение специално за компанията от Carl Zeiss. Според новите данни желанието на HMD Global е да разработят и представят на пазара актуализирана версия на Nokia N8, който е един от най-продаваните устройства създавани от финландския производител.

 

Оригиналния Nokia N8

Новият модел ще има сходен дизайн с този на камерафона и ще работи с Android. На този етап е твърде рано да коментираме конкретните технически спецификации на устройството. Времето ще покаже дали HMD Global ще вдъхнат живот единствено на N8 или смятат да актуализират и други модели от серията. Новият смартфон със сигурност ще акцентира върху възможностите за фотография и вероятно ще разшири сътрудничеството между Nokia и ZEISS, както е сегашното имe на германския производител. Със сигурност ни очакват много интересни неща от HMD Global до края на 2018г.

 

Още от Digital: Бъдещите смартфони на Nokia ще работят с Android One