Завръщането на Nokia в пазара на смартфони бе едно от най-интересните събития в мобилната индустрия през изминалата година. Компанията HMD Global, която притежава правата за тази марка потвърди, че са продали 4.4 млн. устройства през последното тримесечие. Това означава, че Nokia има около 1% пазарен дял и дори не попада в списъка с първите десет най-големи производители в индустрията. Въпреки това има сериозни признаци за оптимизъм, тъй като компанията се е справила по-добре от доста други брандове. 

 

Може да ви се стори странно, но със своите 4.4 млн. продажби на смартфони Nokia успяват да изпреварят редица производители, сред които HTC, Sony и Google. Другите популярни компании, които са отчели по-малко продажби в последните три месеца на 2017г. са Alcatel, Lenovo, Asus и OnePlus. Цифрите са интересни, тъй като от една страна показват как се справя Nokia в този конкурентен пазар, но също, че доста други производители не успяват да постигат същите резултати, информира gsmarena.

 

 

Любопитен факт е, че Nokia демонстрират силно присъствие в ключови пазари като Великобритания и Русия, където заемат съответно трето и пето място по-продажби. Доброто представяне обхваща Близкия изток и някои държави в Азия. Компанията също така е продала над 20.7 млн. бюджетни телефона през последното тримесечие. В следващите месеци ни очаква премиерата на нови смартфони с името Nokia, които вероятно ще увеличат допълнително пазарния дял на компанията.

 

Вижте кой Android телефон на Nokia да изберем