Най-популярната мобилна платформа захранва разнообразие от смартфони от бюджетните предложения до премиум модели като Samsung Galaxy S10 5G и Huawei P30 Pro. Въпреки високите им продажби има доста хора, които предпочитат да използват устройство, което предлага основно базови функционалности. Android Go е модифицирана версия на платформата, която е създадена да отговори именно на тези предпочитания. HMD Global работят над още по-атрактивна идея.

 

От компанията експериментират с концепцията да представят мобилен телефон, който предлага класическия дизайн на Nokia, но работи под управлението на Android. Въпросното устройство ще бъде предназначено изцяло за извършване на разговори и изпращане на съобщения, както и за достъп до интернет. Подобен модел ще бъде не само евтин, но също така ще предложи впечатляващ живот на батерията, което винаги е било отличителна характеристикa на марката Nokia.

 

 

Според информацията на 9to5google това ще бъде телефон с класическият ретро дизайн на Nokia, който вместо със Symbian OS работи с Android. От снимката се вижда "Material Design" интерфейса на платформата, както и икони за достъп до Google Assistant, Chrome и YouTube. Oще по-интересното е, че навигацията в менюто става основно, чрез натискане на физически бутони, а не с тъчскрийн команди. На този етап това са всички детайли за предстоящия бюджетен модел на компанията.

 

Още от Digital: HMD Global ще въдедат по-опростена система за имената на смартфоните Nokia