HMD Global разчитат предимно на предложенията си в средния и ниския клас, за да генерират приходи в пазара на смартфони, Конкуренцията в премиум сегмента е твърде сериозна, но бранда Nokia постепенно започва да печели аудитория сред по-евтините устройства с Android. 

Компанията подготвя премиерата на няколко нови смартфона, които вероятно ще видим до края на септември, като един от бюджетните модели с името Nokia TA-1258 попадна в базата данни на някои регулатори., съобщава NokiaMob. Техническите спецификации не са известни, но фокуса към ниския клас предполага, че не ни очаква поддръжка на 5G технологията. 

Предстоящият модел ще работи с Android 10, но ще е един от първите с ъпдейт към Android 11, което ще се превърне в една от най-интересните характеристики. HMD Global са част от Android One програмата и предлагат т.нар. "чиста версия" на Android, което позволява максимално бързо да актуализират своите устройства, след като Google представят нов ъпдейт. 

 

 

Все пак има няколко спецификации, които се асоциират с новото бюджетно предложение на Nokia. Устройството ще предложи 5.99-инчов дисплей с HD+ резолюция от 1440х720 пиксела при съотношение на екрана от 18:9. 

Високата производителност за бюджетния клас ще се гарантира от осемядрен процесор с работна честота от 1.6GHz и 3GB RAM. Вградената памет ще е 32GB или 64GB, но ще може да се увеличи с microSD слот за карта памет. Oперативната памет ще е 3GB.

Основната камера на смартфона ще има 8-мегапикселова резолюция и ще може да записва Full HD клипове, като отпред ще видим 5МР сензор за селфита. На гърба ще има още сензор за пръстов отпечатък, а батерията ще бъде със заряд от 3040mAh.  Засега това е всичко, което знаем за Nokia TA-1258. 

Ако компанията бързо предоставят ъпдейт към Android 11 това може да го превърне в голям хит на пазара. Цената ще е характерна с другите модели от ниския клас.

 

Oще от Digital: Nokia също иска да прави смартфони с гъвкави дисплеи