Стратегията на HMD Global през следващите месеци ще е фокусирана изцяло върху европейския пазар. Компанията ще продължи да акцентира върху моделите от ниския и средния клас, които работят с Android One. Предстоящият флагман на компанията ще се казва Nokia 9.2 PureView, като неговата премиера едва ли ще стане факт преди юни, като според някои анализатори представянето може да е през есента. Дотогава HMD Global ще актуализират своето портфолио от бюджетни смартфони, сред които Nokia 5.2 и Nokia 1.3, които ще видим на MWC 2020.

 

Някои анализатори дори твърдят, че на изложението в Барселона можем да видим нов умен часовник на Nokia. Тазгодишният флагман на компанията се очаква да използва Qualcomm Snapdragon 865 процесор и още по-добри камери от своя предшественик. Желанието да представят по-мощен хардуер и по-добри възможности за мобилна фотография е причината за отлагането на премиерата на Nokia 9.2 PureView. Според информация на SlashGear компанията проявява все по-голям интерес към гъвкавите смартфони, но все още не иска да избързва с премиерата на подобен продукт.

 

 

Едва ли ще видим устройство с подобен дизайн на Nokia преди последното тримесечие на годината. като е възможно представянето на стане чак през 2021г. Така ще се изчака да намалеят цените на гъвкавите смартфони, но също и до новата версия на Android, която ще предлага още повече функции за моделите с този дизайн. HMD Global се нуждаят от повече време за тестове, тъй като желаят да представят нещо уникално на своите потребители. Остава да видим дали дизайна няма да е вдъхновен от някои от уникалните модели от миналото.

 

Още от Digital: Продажбите на гъвкави смартфони ще достигнат 240 млн. до края на 2028г.