HMD Global, отпразнува петата си годишнина с хиперреалисстична торта във формата на култовата класика Nokia 3310 в червено.HMD Global е финландската компания, която произвежда телефоните и смартфоните Nokia, включително обновената версия на емблематичния за марката Nokia 3310, както и свръхиздръжливия Nokia XR20, който може да се справи с всички предизвикателства на динамичното ви ежедневие – от потапяне във вода до изпускане на твърда повърхност от голяма височина.  

 

 

Близо 40 часа са били необходими на популярната като майстор на шедьоврите от захар Мишел Уибоуо да създаде тортата Nokia 3310 в реален размер. Вътрешността е от шоколадов пандишпанов блат с маслен ванилов крем, а прочутият издръжлив панел на Nokia 3310 е направен изцяло от захарна глазура. Всеки от бутоните е изрязан и оформен до съвършенство, а впоследствие поставен индивидуално върху сладкия телефон.

 

HMD Global пусна на пазара Nokia 3310 с обновени дизайн и функции през 2017 г., с което очарова най-верните почитатели на марката. Специално разработеният интерфейс дава нов облик на обичаната класика, а телефонът предлага всичко, което феновете очакват от телефоните Nokia – от дългия живот на батерията и физическата издръжливост до легендарната „Змия“.

На свой ред Мишел Уибоуо допълва: „За мен беше истинско удоволствие да превърна толкова емблематичен телефон в торта. ,Бяха нужни множество проби, за да го усъвърпенствам, но съм изключително доволна от резултата.“