Вече ви информирахме, че Nokia 150 и Nokia 150 Dual SIM са първите мобилни телефони на HMD Global.  В началото на следващата година ще видим и новото поколение смартфони с Android OS на компанията. Докато очакваме това да се случи разбираме интересни детайли за бъдещата стратегия на популярния финландски производител. Оказва се, че Nokia проявяват интерес към купуването на американската компания Deepfield. Основната идея зад това придобиване е да се подобрят възможностите на нейния софтуер, особено в сферата на DDoS атаките.

 

Deepfield е бранд, който предпазва бизнес клиентите и потребителите като им предоставя по-добър контрол над начина, по който работят техните мрежи. Инструментите за анализ на компанията са подходящи за собствениците на облачни сървъри и за представителите на бизнеса, които се занимават с хостинг. В момента Deepfield следи в реално време как работят над 30 хил. от най-популярните облачни приложения и услуги в интернет, като следи за неочаквани промени и активност в тях.  В същото време от Nokia искат да използват тази важна информация в своите Network Services Platform (NSP) и Network Virtualized Services Plartform (VSP) платформи и така да подобри сигурността им. 

 

Софтуерът на Deepfield ще бъде интегриран и към SDN приложенията на Nokia и ще предоставят денонощно информация за трафика в реално време в съответната мрежа. Промените ще се извършват без необходимостта от администратор или оператор, което ще позволи по-добър контрол над качеството и сигурността, които услугите на компаниите предлагат. Хакерите предпочитат DDoS атаките, но изглежда, че Nokia искат да сложат край на тази практика. Сделката ще бъде финализирана до края на първото тримесечие на 2017г., но все още не знаем данни за цената им.

 

Вижте защо идеята за Nokia смартфон с Android вълнува толкова много потребители