Вече ви информирахме, че Nokia 8 Sirocco, Nokia 6 (2018), Nokia 7 Plus, Nokia 8110 и Nokia 1 са новите смартфони на компанията. Устройствата ще са ключов фактор за стратегията на компанията и опитите им отново да доминират процесите в мобилната индустрия. Въпреки проблемите от последните години Nokia продължават да имат милиони фенове, които ще имат ключово значение за постигането на тази цел. Oт HMD Global, които държат правата за търговската марка Nokia разкриха, че искат да станат един от водещите производители на смартфони

 

Според официалните им данни в момента Nокia попада в първите пет най-популярни брандове в поне 15 държави по цял свят и се радва на голям успех в държави като Индия, Индонезия и Русия. Последните изследвания на анализаторите показват, че устройствата им отчитат високи продажби и сред много от държавите-членки в ЕС, информира gsmarena. Премиерата на новите смартфони, които видяхме на MWC 2018 се очаква да утвърди позициите на Nokia и да им позволи да разширят влиянието си и в други ключови пазари в глобален мащаб.

 

 

HMD Global имат доста амбициозни планове и искат да се превърнат в един от петте най-големи производителя на смартфони в света. Разбира се ще е необходимо време подобна идея да стане реалност и от компанията вярват, че могат да го постигнат за период от 3 до 5 години. Смартфоните на Nokia с Android ще започнат да се продават и на повече пазари, сред които и САЩ, където в момента не са достъпни. По този начин HMD Global се надяват да привлекат вниманието на всички хора, които проявяват желание да изпробват новите им устройства.

 

Вижте как използваме смартфоните си в България