HMD Global е компания, която обръща специално внимание на устройствата от ниския и средния клас. Това им позволява да разширяват портфолиото си с нови модели, коитo са атрактивни, но също така избягват директната конкуренция с брандове като Samsung и Apple в премиум сегмента. Стратегията на компанията ще е фокусирана все повече върху смартфоните с поддръжка на 5G технологията, които се очертава да набират още по-голяма популярност.

Най-новият представител в атрактивното портфолио от устройства на HMD Global вече е факт и се казва Nokia G300. Моделът е фокусиран към бюджетния клас и предлага оптимално съчетание между характеристики и изгодна цена. Първата важна характеристика е дисплея, който е с големина от 6.5 инча и поддържа HD+ резолюция от 1600х720 при съотношение на екрана от 20:9.

В задната част са позиционирани три камери, които включват съчетание от 16-мегапикселов основен сензор с f/.1.8 апертура, която е допълнена от 5MP Ultra-Wide сензор и 2MP Depth модул.

 

 

Предвидена е поддръжка за смарт функции като електронна стабилизация, Night Mode и OZO аудио съраунд. Селфи камерата е с 8-мегапикселова резолюция. Опциите за свързване включват 5G, 4G LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, NFS, USB Type-C конектор, сензор за пръстов отпечатък, който е вграден в Power бутона.

Вградената батерия е със заряд от 4470mAh и предлага опция за 18W зареждане. Новите функции в Android 11 допълнително подобряват работата на дисплея, камерите и батерията на Nokia G300 5G. Това се очертава да бъде един от най-атрактивните модели с поддръжка на 5G, като продажбите стартират преди края на октомври на цена от $200.

 

Oще от Digital: Nokia отчитат ръст в продажбите на смартфони за първи път от 2019г.